En fotofil kan innehålla platsdata som visar var bilden togs. Uppgifterna kan avslöja en adress, även om bilden bara visar mat eller ett husdjur.
Platsen sparas i filen. Den behöver inte gå att känna igen på bilden.
Kontrollera platsen med Photo Secure
Photo Secure visar adressen som motsvarar fotots platsdata.
- Tryck på ”Load” för att läsa in dina foton.
- Kontrollera adressen bredvid varje foto.
- Tryck på ett foto för att se platsen på en karta.
I listan kan du snabbt kontrollera flera foton. Innan du delar dem kan du se om de innehåller ditt hem eller någon annan plats du vill hålla privat.
Att stänga av platsdelning raderar inte uppgifterna
Om du stänger av platsinformationen när du delar från Apples app Bilder finns platsdata kvar i originalfotot.
Ett foto kan avslöja en plats även när platsdata har tagits bort